Over ons

Ben je net zo nieuwsgierig als ik?

Ik vind het leuk je te leren kennen. Ik zal me vast voorstellen. Ik ben Niek Zimmermann, oorspronkelijk gespecialiseerd onderwijzer in het speciaal onderwijs maar nu werkzaam als psycholoog, natuurgeneeskundige en orthopedagoog. Alle opleidingen geregistreerd.

Maar belangrijker… ik vind mijn werk heel leuk. Komt door die nieuwsgierigheid. Steeds meer, steeds verder, steeds dieper ZIEN in problemen en er van leren.

Maar vooral oplossingen bieden. De combinatie van de vier boven genoemde opleidingen geven een voorsprong. Ik heb problemen van alle kanten leren bekijken. Theorie en praktijk verweven tot een mooi geheel. Nu al meer dan 35 jaar ervaring. Psychologie is energie!

Ik werk dus met kinderen en met volwassenen. Soms ook met hele gezinnen en echtparen.  Mijn werk  richt zich op gewone mensen met een probleem. Moet ook, want ik ben eerstelijnspsycholoog. Dat betekent dat ik kortdurend moet werken en snel tot een oplossing dien te komen. Blijkt uit de diagnose dat dit niet zal lukken dan dien ik door te verwijzen.

In veel gevallen lukt het met kortdurende interventies succes te behalen en de problemen de baas te worden.

Ik werk op een heel leuke plek in Leiden. Nog niet zo lang. Ben in Leiden gaan zitten omdat het zo’n levendig stadje is met veel cultuur,  het bakkertje op de hoek, heerlijk centrum en veel jonge mensen. Leven in de brouwerij.

Nieuwsgierig geworden naar een oplossing voor jouw probleem? Kijk de website nog even door.

Misschien tot ziens.

——————————————————————————————————————————————————————————————————————-

Gedicht van Mario de Andrade (San Paolo 1893-1945) Dichter, romanschrijver, essayist en musicoloog. Een van de grondleggers van het Braziliaanse modernisme

MIJN ZIEL HEEFT EEN HOED

Ik telde mijn jaren en besefte dat ik minder tijd heb om te leven dan ik tot nu toe heb geleefd.
Ik voel me als een kind dat een pak snoepjes wint: eerst at hij ze met plezier op, maar toen hij zich realiseerde dat er weinig over was, begon hij ze intens te proeven.
Ik heb geen tijd voor eindeloze vergaderingen waarin de statuten, regels, procedures en interne regels worden besproken, wetende dat er niets zal gebeuren.
Ik heb niet langer het geduld om op te staan voor absurde mensen die, ondanks, hun chronologische leeftijd, nog niet volwassen zijn geworden.
Mijn tijd is te kort: ik wil de essentie, mijn geest heeft haast.
Ik heb niet meer zoveel snoep in het pakket.

Ik wil naast mensen leven, zeer realistische mensen die weten hoe ze moeten lachen om hun fouten en die niet opgeblazen zijn door hun eigen triomfen en die verantwoordelijkheid nemen voor hun daden.
Op deze manier wordt de menselijke waardigheid verdedigd en leven we in waarheid en eerlijkheid.
Het zijn de essentiële zaken die het leven nuttig maken.
Ik wil mezelf omringen met mensen die weten hoe ze de harten moeten raken van degenen die met harde slagen van het leven hebben leren groeien met zoete aanrakingen van de ziel.

Ja, ik heb haast.
Ik heb haast om te leven met de intensiteit die alleen volwassenheid kan geven.
Ik ben niet van plan om de resterende desserts te verspillen.
Ik ben er zeker van dat ze voortreffelijk zijn, veel meer dan degenen die tot nu toe zijn gegeten.
Mijn doel is om het einde tevreden en in vrede met mijn dierbaren en mijn geweten te bereiken.
We hebben twee levens en de tweede begint wanneer je je realiseert dat je er maar één hebt.

Elisabeth Buitenhuis

Wishfull Thinking                                                                                                                                                                                             Elisabeth Buitenhuis