Over ons

Ben je net zo nieuwsgierig als ik?

Ik vind het leuk je te leren kennen. Ik zal me vast voorstellen. Ik ben Niek Zimmermann, oorspronkelijk gespecialiseerd onderwijzer in het speciaal onderwijs maar nu werkzaam als psycholoog, natuurgeneeskundige en orthopedagoog. Alle opleidingen geregistreerd.

Maar belangrijker… ik vind mijn werk heel leuk. Komt door die nieuwsgierigheid. Steeds meer, steeds verder, steeds dieper ZIEN in problemen en er van leren.

Maar vooral oplossingen bieden. De combinatie van de vier boven genoemde opleidingen geven een voorsprong. Ik heb problemen van alle kanten leren bekijken. Theorie en praktijk verweven tot een mooi geheel. Nu al meer dan 35 jaar ervaring. Psychologie is energie!

Ik werk dus met kinderen en met volwassenen. Soms ook met hele gezinnen en echtparen.  Mijn werk  richt zich op gewone mensen met een probleem. Moet ook, want ik ben eerstelijnspsycholoog. Dat betekent dat ik kortdurend moet werken en snel tot een oplossing dien te komen. Blijkt uit de diagnose dat dit niet zal lukken dan dien ik door te verwijzen.

In veel gevallen lukt het met kortdurende interventies succes te behalen en de problemen de baas te worden.

Ik werk op een heel leuke plek in Leiden. Nog niet zo lang. Ben in Leiden gaan zitten omdat het zo’n levendig stadje is met veel cultuur,  het bakkertje op de hoek, heerlijk centrum en veel jonge mensen. Leven in de brouwerij.

Nieuwsgierig geworden naar een oplossing voor jouw probleem? Kijk de website nog even door.

Misschien tot ziens.